Јубилеји су увек прилика за преиспитивање, прилика да видимо где смо били, где смо сада и куда идемо. Да се сетимо живописних људи и анегдота. Да споменемо преминуле, али и оне живе који су отишли другим путем. Да се сетимо успеха и пораза. Да будемо поносни на добре ствари које смо урадили, али и да признамо грешке које су направљене чак и када за њих не сносимо личну одговорност, изјавио је председник Градског одбора Новог ДСС у Новом Саду др Бојан Радојевић на данашњем коктелу са новинарима поводом тридесетог рођендана Странке.

Градски одбор Демократске странке Србије у Новом Саду  је основан 26. јула 1992. године, истог дана када и цела странка, а први председник Градског одбора је био покојни Борисав Мендебаба. За тридесет година градски одбор предводило је девет председника,  а одборници ДСС су више пута бивали у власти, а још више пута у опозицији, док се седиште Градског одбора мењало четири пута.

ДСС је тридесет година континуирано присутан у политичком амбијенту Новог Сада, уз успоне и падове. Пре пет година смо направили велике кадровске промене и после тешког рада на подизању организације и формирању програмског оквира за Нови Сад, од избора 2020. године наш градски одбор и опозициона одборничка група значајно учествују у политичком животу Новог Сада. Надам се да ћемо и у будућности наставити да растемо и да ће нам Новосађани указати поверење да покажемо колико много су нам Нови Сад и Србија у срцу, закључио је Радојевић.