Градски одбор Демократске странке Србије у Новом Саду најоштрије осуђује лепљење плаката и исписивање графита сепаратистичке садржине.
Протеклог викенда по ужем центру Новог Сада излепљено је неколико десетина плаката али и назив трга са старом комунистичком паролом „Војводина република”. Од аутономаша ништа ново, али врхунац њиховог лицемерја је да са једне стране лепе плакатиће а да са друге стране подржавају напредњачку власт у којој заузимају фотеље и високе функције. Позивају на сепаратизам како би од преосталих бирача сакрили да им је само лична корист важна.
Иначе, у Републици Србији у последњих 18 година нико није позван на одговорност због пропагирања сепаратистичких или сецесионистичких идеја, иако је то позив на рушење уставног поретка Републике Србије. Нису санкционисани чак ни подизање споменика погинулим борцима такозване „Ослободилачке војске Прешева, Медвеђе и Бујановца”, ни изјава да је Србија „фашистичка творевина”, али ни најрадикалније изјаве војвођанских аутономаша.
Нажалост, овиме се шаље лоша поруку да није кажњиво подривати уставни поредак Републике Србије, но не изненађује чињеница да се ништа не предузима, јер противуставне поруке стижу и од највиших представника државне власти.

Повезане објаве:

НОВА АУТОНОМАШКА ДРУЖИНА ЧЕДО ВЛАСТИ... Демократскa странкa Србије константно опомиње да одустајање од државних и националних интереса на Косову и Метохији води до буђења сепаратистичких иде...