Градски одбор Демократске странке Србије у Новом Саду упућује подршку радницима Јавног градског саобраћајног предузећа Нови Сад у захтеву за повећањем зарада, нарочито возачима аутобуса и осталом производном особљу, уз напомену да се мора обезбедити минимални ниво функционисања система како грађани не би трпели.

Одборничка група ДСС у Скупштини Града Новог Сада је током претходне године подржавала мере буџетске финансијске помоћи ЈГСП-у због ситуације проузроковане пандемијом вируса ковид 19, а овај пут наша подршка је упућена дирекно запосленима.

Сматрамо да је неопходно повећати зараде возачима од којих потпуно зависи целокупни јавни градски саобраћај у Новом Саду, али такође сматрамо да ће то само на кратак рок одложити суштински проблем лошег функционисања новосадског јавног градског превозника.

Низ гарнитура нестручног руководства ЈГСП-а без довољног менаџерског капацитета и адекватне подршке Града, уз недостатак храбрости за хватање у коштац са суштинским проблемима транспорта путника у граду, доводе до стварања слике у јавности да је ЈГСП  болесник чији се нагомилани проблеми једино могу решити приватизацијом од стране фирми са егзотичних острва, а што је најгоре решење за грађане Новог Сада.

Нагомилани проблеми у ЈГСП Нови Сад се неће решити повременом набавком аутобуса, нити козметичким променама у менаџменту предузећа, нити приватизацијом, већ искључиво системским приступом и променом политике и модела јавног и целокупног саобраћаја у Граду, закључују из новосадске ДСС.