Иако идеја о рушењу Спенса свима делује као шала и трапава изјава тренутног градоначелника Новог Сада, она то, нажалост, није. Градска власт зна очигледне чињенице о цени рушења и везаности грађана Новог Сада за Спенс. Да су стварно хтели да руше, као што се и до сада рушило, то би урадили по мраку и у тишини.
Дакле, по свему судећи, изгледа да је шок изјава да ће објекат бити срушен требало само да одвуче пажњу грађана Новог Сада од приватизације Спенса.
По незваничним информацијама из Градског већа, извршна градска власт ће дати сагласност за ново задуживање Спенса за још 100 милиона динара. Наводно, овај новац би тебало да се искористи за отпуштање радника како би, уз отпис дугова, Спенс спремно сачекао приватизационог партнера.
Имајући у виду да је градска власт недавно открила принципе либералног капиталистичког тржишта, чини се да ће после деценијама чуваних драгоцених градских парцела и Спенс бити јефтино продат, а грађани ће папрено плаћати бављење спортом.
Градски одбор Демократске странке Србије апелује на новосадску градску власт да почне да слуша глас својих грађана, те да решава проблеме, а не да распродаје новосадске симболе и драгоцености.

Повезане објаве:

ГРАДОНАЧЕЛНИК У ПРАВУ: НЕМА ПОДРШКУ ЗА РУШЕЊЕ СПЕН... У свом претходном саопштењу, Демократска странка Србије се оштро супротставила идеји о рушењу Спенса. У данашњем одговору, градоначелник Новог Сада Ми...
НЕПРИХВАТЉИВА ИДЕЈА О РУШЕЊУ СПЕНСА... Градски одбор Демократске странке Србије у Новом Саду најоштрије се противи идеји градоначелника Милоша Вучевића у вези са ЈП СПЦ „Војводина”, да је „...