У свом претходном саопштењу, Демократска странка Србије се оштро супротставила идеји о рушењу Спенса. У данашњем одговору, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић наставља тврдоглаво да инсистира на рушењу зграде Спенса и изградњи мањег, „бржег, бољег, јачег” објекта.
Пошто до сада нико, па ни Вучевић, није успео да оспори значај Спенса за наш Град, градоначелник се сада искључиво бави тржишно-профитабилним аспектом пословања овог храма новосадског спорта. Нажалост, градоначелник очигледно не зна, или се прави да не зна, да јавни садржаји па тако, између осталог и спортски, нигде у свету нису нужно профитабилни. Њихов значај за грађане је немерљив и стога се, у јавном интересу, свуда дотирају. Дотиране непрофитне институције образовања, здравства, културе и спорта су цивилизацијска тековина и мера градског, пристојног и здравог живљења. Ако бисмо рушили непрофитне институције и објекте, питамо се, шта би било следеће: да ли да срушимо библиотеке, позоришта, галерије, у фонтане посадимо празилук или заложимо клупе?
Не мање значајно, чисто економски посматрано, рушење Спенса би коштало много више него његово санирање и решавање проблема енергетске ефикасности. Изградњу новог објекта да ни не рачунамо.
На крају, градоначелник је у једном делу своје изјаве радикално и фундаментално у праву: нема подршку јавности и грађана Новог Сада за идеју да се Спенс сруши.

Повезане објаве:

ГРАД ЗАДУЖУЈЕ СПЕНС ЗА ЈОШ 100 МИЛИОНА... Иако идеја о рушењу Спенса свима делује као шала и трапава изјава тренутног градоначелника Новог Сада, она то, нажалост, није. Градска власт зна очигл...
НЕПРИХВАТЉИВА ИДЕЈА О РУШЕЊУ СПЕНСА... Градски одбор Демократске странке Србије у Новом Саду најоштрије се противи идеји градоначелника Милоша Вучевића у вези са ЈП СПЦ „Војводина”, да је „...