Десет дана након јавног позива из ДСС, данас је Градско веће Новог Сада задужило Јавно комунално предузеће „Новосадска топлана” да рачун за испоруку топлотне енергије за грејање и припрему топле потрошне воде за мај буде умањен за 20 одсто.

Градски одбор Демократске Странке Србије у Новом Саду захтевао је тада од руководства ЈКП „Новосадска топлана” да, ако не могу да обезбеде нормално грејање, врате новац који ревносно наплаћују од становника Новог Сада.

Из топлане су тада одговорили саопштењем да нису у стању да „пусте” грејање јер су већ започели ремонте, што и није био одговор на захтев, већ констатација свима познате чињенице.

Данашњом одлуком Градског већа Новог Сада даје се за право захтеву из ДСС и ту одлуку поздрављамо. Остаје да сачекамо да Новосадска топлана и испуни задужење Градског већа. На који начин је Градско веће Новог Сада одредило да је потребно умањење рачуна за грејање за мај за тачно 20 одсто остаће мистерија, те сматрамо, да треба јасно правно регулисати критеријуме за сличне ситуације у будућности.

Повезане објаве:

НОВОСАДСКА ТОПЛАНА ДА СМАЊИ РАЧУНЕ... Градски одбор Демократске Странке Србије у Новом Саду захтева од руководства ЈКП „Новосадска топлана” да, ако не могу да обезбеде нормално грејање, вр...