Градски одбор Демократске странке Србије у Новом Саду поручује руководству ЈКП „Градско зеленило” да је неопходно хитно ангажовати додатне спасиоце на Штранду.

Због велике врућине и попуштања пандемијских мера претходних дана велики број Новосађана потражио је расхлађење на јединој новосадској уређеној плажи Штранд. У појединим извештајима помиње се бројка од чак 15.000 посетилаца.

Мали број спасилаца у односу на број купача довео је до тога да се бовама додатно ограничи простор у коме је дозвољено купање, па је веома оптерећено купалиште још додатно сужено.

Додатни проблем на Штранду представља механизација за одмуљивање која по први пут после низа година чисти „новосадско море” у сред сезоне, а такође и пословично недоследно уређене баште локала међу којима важи „закон јачег”.

Ипак, најопаснији проблем на Штранду је мали број спасилаца и спасилачких кућица, којих је некада било знатно више и нису биле постављене само поред великих кафића.

„Морају се ангажовати додатни спасиоци на Штранду и они треба да буду адекватно плаћени, јер безбедност грађана мора бити на првом месту”, закључују из новосадског ДСС.