Многе Новосађане су забринуле поруке са врха државне власти о томе да ће  предстојећа зима бити најтежа од краја Другог светског рата. Грађани желе да, у оквиру својих могућности, припреме резервни начин грејања, али не успевају да добију услугу чишћења димњака коју им ЈКП „Стан” уредно наплаћује.

Бојан Радојевић, одборник у Скупштини Града и председник Нове ДСС у Новом Саду, каже да велики број Новосађана има притужбе на квалитет пружања услуге чишћења димњака. Становници Новог Сада жале се да димњаци нису очишћени на време, да не постоји могућност заказивања термина за чишћење, те да се ова услуга у неким случајевима уопште и не пружа. У приградским насељима, која нису покривена даљинским грејањем, грађани пријављују да за оџачара треба „веза”, док је у централним градским месним заједницама доћи до оџачара права „немогућа мисија”.

Димњачарина је врло непопуларна дажбина која се редовно наплаћује кроз систем обједињене наплате, а грађанима се не пружа адекватна услуга. Поред редовне опасности од паљења оџака и изазивања пожара, ове зиме додатно постоји и потреба за припремом резервног начина грејања. Менаџмент ЈКП „Стан” мора хитно да повећа капацитете за пружање услуге чишћења димњака и тако пре зиме обезбеди спремне димњаке наших суграђана, закључују из новосадске Нове демократске странке Србије.