Новосадски одбор покрета МЕТЛА 2020 саопштава да трикови којима се служи лигашки део новосадске власти наговештавају изузетно прљаву изборну кампању на њеном самом почетку.

Иако није било планирано, у оквиру радова који се обављају у делу града око Рибље пијаце, напрасно је одлучено да се реконструише и канализациона мрежа у Улици Козачинског. Наравно, поздрављамо обнављање инфраструктуре, на чије лоше стање смо и сами често указивали у претходном периоду, али сматрамо да је ова изненадна савесност предузећа којим управља Лига социјалдемократа условљена другачијим побудама.

Додатним раскопавањем ове кратке улице која излази на Београдски кеј, после три месеца радова, лигаши покушавају да отежају прикупљање потписа подршке за листу МЕТЛА 2020, јер је приступ аутомобилом сада могућ само из улице Душана Васиљева, а крај радова се не назире.

Новосадски Градски одбор Демократске странке Србије, у чијим се просторијама скупљају потписи за покрет МЕТЛА 2020, више пута је директно критиковао управљање новосадским водоводом и канализацијом у претходном периоду. Указивали су на проблеме са подземним водама у тржном центру Променада, честе и непотребне рестрикције воде, а све је кулминирало организовањем „Протеста против смрада” испред канализационе црпне станице код Жежељевог моста, чиме су се посебно замерили лигашима.

„Ни трикови неће помоћи лигашима да избегну суд бирача за учешће у напредњачкој власти зарад личних интереса”, поручују из новосадске ДСС и додају „нас и наше бираче овакве смицалице само додатно мотивишу – знајте: стиже метла!”