На данашњој седници Скупштине Града Новог Сада, а поводом избора новог градоначелника и градског већа, говорио је председник одборничке групе Новог ДСС др Бојан Радојевић.

„Одборничка група Нови ДСС – Милош Јовановић ће гласати против избора градоначелника, заменика градоначелника и градског већа. Ми смо опозиција овој локалној власти и тако ћемо наставити да се понашамо у градској скупштини, покушавајући да са те позиције што више урадимо за грађане Новог Сада. Наставићемо да критикујемо и супротстављамо се свему лошем што градска власт ради, да поправљамо ситуацију где је то могуће и да и надаље дајемо добре и креативне предлоге у интересу грађана. Критиковаћемо лоша кадровска решења и прозивати оне који не раде добро”, истакао је Радојевић.

Радојевић је рекао да је претходна деценија под управом градоначелника Милоша Вучевићева обележена оквирном финансијском и политичком стабилношћу и да је то могло да се искористи како би се знатно више урадило за Нови Сад. Много пројеката је започето, али недовољно их је завршено. Пропуштена је прилика да се у граду направе неки од „мега” пројеката, као што су пречистач отпадних вода, регионална депонија или увођење шинског саобраћаја. Радојевић је истакао и да су везана три мандата Милоша Вучевића обележила енормна станоградња „празних квадрата”, стихијски урбанизам и веома лоше стање у градском саобраћају, али и тензије у јавној политичкој комуникацији.

Радојевић је пожелео успех у будућем раду господину Вучевићу на веома важној функцији министра одбране и скренуо пажњу да је изузетно важно како ће се нова Вучевићева функција одразити на размену непокретности Града Новог Сада са Војском Србије, где је поред Транџамента и Дома војске, посебно интересантно подручје Морнарице.

„Желимо успех у раду новом градоначелнику Новог Сада Милану Ђурићу, а на корист Новосађана. Господин Ђурић је до сада је показао пристојност и уважавање у комуникацији са политичким опонентима којима су грађани указали поверење на изборима. Неће му бити једноставно, имајући у виду опште околности, као и да до локалних избора има мање од 2 године, па ћемо видети колико ће бити самосталан у одлучивању. Неспорно очекујемо политику континуитета у односу на садашњу локалну власт.”

Посебну критику Радојевић је упутио новом-старом члану градског већа за саобраћај Александру Кравићу, кадру Лиге социјалдемократа Војводине.
„Неприхватљиво је Кравићево понашање на функцији док је стање у саобраћају у Новом Саду алармантно. Он не долази на седнице, не ради свој посао, а да нема „смотре зимске службе” не бисмо знали ни да постоји. Ово показује да ЛСВ нема менаџерски капацитет и да је непотребна у тзв. комуналној коалицији”, закључио је Радојевић.