Project Description

Председница ДСС Санда Рашковић Ивић казала је да је опозиција победник избора, јер се ујединила око слободе и правде.

„Ови избори донели су две новине, ми смо се у опозицији ујединили око слободе и правде, а донели су још једну новост, видимо нови брак, само тајни између Српске напредне странке и радикала. Као председница ДСС желим да кажем да сам срећна што смо успели да сачувамо ДСС упркос ужасним ударима које смо трпели у последњих годину и по дана и да смо ДСС вратили у парламент“, рекао је Рашковић Ивић.

Рашковић Ивић и Обрадовић изразили су захвалност представницима опозиционих партија који су им пружили подршку пред поновљене изборе.

Председник Демократске странке (ДС) Боја Пајтић негодовао је јер ни овог пута резултате није саопштила Републичка изборна комисија већ Александар Вучић.

„То говори о томе да у овој земљи не постоји владавина права, ни подела власти, ни РИК, већ само један човек. Стратешки циљ је био да повећа број посланика и да уништи ДС. Сада има 27 посланика мање и осим ДС-а добио је још две опозиционе групе“, рекао је Пајтић.

Он је казао да је на поновљеним изборима није победила опозиција, већ грађани који су „гласали против диктатуре Александра Вучића“.

„Вечерас јесте почетак краја Александра Вучића. Бићемо спремни да спречимо крађу каква се догодила на овим изборима. Нећемо стати на утврђивању истине и није нас ниједан амбасадор учио како да се боримо за своје гласове, јер амбасадори неће живети у нашој земљи, већ ће наша деца живети у овој земљи. Данас су грађани Србије рекли „Доста је било“, да желе срећу, да желе праведну Србију“, рекао је Пајтић.

Председник покрета Доста је било Саша Радуловић рекао је да би овакав изборни резултат био и да избори у редовном термину 24. априла нису покрадени.

Радуловић је рекао да је Вучић сада веома рањив јер има смо 98 посланика. „То се дешава када расписујеш изборе, када време није“, поручио је Радуловић Вучићу.