Project Description

Српски покрет Двери и Демократска странка Србије позвали су вечерас грађане са изборне конвенције у Београду да гласају за „срећну Србију“ и поручили да ће прекинути преговоре са ЕУ и сачувати Косово.

Присталицама се прво обратио академик Коста Чавошки, који је како каже, разочаран велеиздајом Александра Вучића, који је признао независност Косова.

Са њим се сложио и потпредседник ДСС-а, Александар Поповић, који је рекао да за њих Косово као аутономна покрајина не постоји и да никада неће оставити Републику Српску на цедилу.

Председница Демократске странке Србије Санда Рашковић-Ивић рекла је да ће се у недељу водити борба коме ће се народ приклонити – царству истине или царству лажи Александра Вучића.

– Ова коалиција никада неће дати да српска нога ступити у НАТО пакт, раскинућемо преговоре са ЕУ и сву сарадњу са ММФ-ом, и да сачуваћемо Косово – изјавила је Рашковић-Ивић.

Професор др Милорад Шеварлић на завршно обраћање дошао је у српској ношњи.

– На свечану седницу у Скупштини ћу доћи у ношњи и позивам све народне посланике да ураде исто, да Европска унија види шта је остало од србства – рекао је Шеварлић.

Шеварлић се залаже за Србију без ГМО, за инвестиције у младе брачне парове који желе да се врате да живе на газдинствима, а не иностраним инвеститорима.

Председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић, поручио је да они говоре у име самохраних породица, ратних ветерана као и 22 хиљада породица са кредитима у швајцарским францима.

– Враћамо државу у наше руке, узимамо живот и Србију у наше руке. Нећемо више да трпимо понижења, увреде, издаје, лажи и крадје од стране свих који раде за интересе страних капитала, банака, фирми, амбасада. Домаће долази у први план, а интереси странаца морају у други- додао је Обрадовић.

Подршку је пружила и проф.др. Јасмина Вујић путем видеа из Калифорније.