На данашњи дан навршава се 80 година од 13. априла 1941. године када је мађарска фашистичка војска на почетку Другог светског рата окупирала Нови Сад.

Бојан Радојевић, председник Одборничке групе Демократске странке Србије у Скупштини Града Новог Сада, позвао је данас на конференцији за новинаре током седнице Скупштине новосадску власт да почне са одговарајућим обележавањем овог датума. Он је подсетио да је током прва три дана од уласка мађарске окупационе војске у град настрадало скоро петсто Новосађана, углавном Срба и Јевреја, и да 13. април 1941. представља, после Новосадске рације, један од најтрагичнијих дана у новосадској историји.

Овај злочин не сме бити заборављен и мора се сваке године обележавати на адекватан званичан начин, закључио је Радојевић.

Повезане објаве:

СВАКИ НОВОСАДСКИ ЧЕЛНИК ДА СЕ ПОКЛОНИ ЖРТВАМА ОД 1... Сваки челник Новог Сада мора да се поклони у име свих Новосађана сенима жртава настрадалим у данима после 13. априла 1941. године када је мађарска ф...
ЗВАНИЧНО ОБЕЛЕЖАВАТИ 13. АПРИЛ... Одборничка група у Скупштини Града Новог Сада ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА СРБИЈЕ – МИЛОШ ЈОВАНОВИЋ упутила је позив градоначелнику Новог Сада и председници Ск...