Градски одбор Демократске странке Србије у Новом Саду захтева да се прекине са вршењем притиска на становнике Новог Сада да присуствују митингу поводом годишњице оснивања напредњачке странке.

Недопустиво је да активисти владајуће партије узнемиравају грађане Новог Сада у сопственим домовима и да врше притисак да присуствују страначком скупу, а још је горе што се средњошколци, у недозвољеној злоупотреби деце у политичке сврхе, за 500 динара врбују да присуствују истом том митингу.

Такође, није тајна да хор Јовине гимназије годинама уназад наступа на скуповима власти, иако јавност и родитељи негодују. Директор гимназије каже да се ради само о редовном комерцијалном наступу. Да ли то значи да у будућности можемо  да очекујемо да хор елитне Гимназије Јован Јовановић Змај пева по мафијашким свадбама или у оквиру спектакла унутар ријалити представе, само ако се плати?

За разлику од професора једне друге гимназије који је у октобру 1941. године одржао моралну лекцију узвикнувши: „Пуцајте, ја и сада држим час!”, реномирана Гимназија Јован Јовановић Змај дочекала је да њен професор у октобру 2019. године поручује: „Ако плаћају – певајте!”, закључују из новосадске ДСС.