Јасна Тесла, кандидат за одборника у Скупштини Града Новог Сада на листи МЕТЛА 2020 говорила је за интернет портал Радио 021

Изборне листе за Скупштину Новог Сада имају неколико изненађења, али једна занимљивост је и та да се на листи Метла 2020 нашло места и за особа повезану са породицом једног од највећих светских научника – Николе Тесле. Јасна Тесла нашла се на 9. месту на Изборној листи Метла 2020 за одборнике у локалном парламенту.

Она каже да њен супруг припада делу породице Тесла чији су се преци доселили из Госпића 1879. године у Босански Петровац.

„Породице Тесла које имају заједничко порекло славе светог Георгија, што је и наша крсна слава, али је то била и крсна слава Николе Тесле. Дакле, ја нисам рођака са Николом Теслом, али мој супруг јесте“, наводи ова дипломирана правница из Новог Сада.

Како каже, делити презиме са великим научником је привилегија, људи вас лако памте, изазивате радозналост, а онда следују и неизбежна питања о пореклу и везама са Николом Теслом. Ипак, сматра да то носи и осећај одговорности, јер се труди да својим понашањем буде достојна тог презимена.

„Као дипломираној правници која је васпитавана у традиционалном духу, било је сасвим природно да се прикључим политичкој организацији која је и грађанска и конзервативна, која се од свог настанка залаже за очување српске државности и владавину права у најширем смислу. Окосницу Покрета Метла 2020 чини управо ДСС, чији сам дугогодишњи члан, али ‘Метла’ је нешто ново, оригинално и пуно енергије, баш као што је био и мој презимењак Никола“, закључује Јасна Тесла.