Бојан Радојевић, шеф одборничке групе опозиционог Новог ДСС, пред седницу Скупштине Града Новог Сада, изјавио је да ће њихови одборници гласати против свих одлука о плановима и програмима рада градских предузећа, против регулационих планова и да неће подржати нова кадровска решења.

„Више пута смо говорили да смо забринути за комунални сектор у Новом Саду, јер из године у годину расту субвенције којима се проблеми у комуналном сектору редовно гурају под тепих и не долази до решавања кључних проблема него се они одлажу за нека друга времена. Нажалост, нама не долазе боља времена, већ ће тренутак када градска власт буде приморана да решава те проблеме бити лошији него овај данас”, указао је Радојевић.

Он је додао да ће следеће године најављено повећање плата у јавном сектору угрозити рад градских предузећа, што ће посредно угрозити и Новосађане. „Замену” директора „Водовода и канализације”, где уместо Гвоздена Перковића долази Дамир Кондић, назвао је „козметичком”.

„Сматрамо да нема никакве суштинске промене и да, очигледно, Лига социјалдемократа Војводине остаје у градској власти. Они немају менаџерски капацитет и не треба да се налазе у градској власти, јер не постоји ништа као оправдање”, рекао је Радојевић уз опаску да одборници ЛСВ већ неколико седница не долазе у Скупштину града.

У вези са подизањем споменика невиним жртвама на Лиману Бојан Радојевић је казао да је тај споменик споран као и низ других у граду и да већ дуже прокламује девизу упућену градској власти: „Не подижите спорне споменике”.

„Споран је дакако списак жртава. Ми сматрамо да џелати никако не треба да се налазе на списку жртава и да се тиме заправо скрнави спомен на те жртве којима се диже споменик. Решење је да се изађе са списком на којем нема џелата и да знамо коме се диже споменик”, казао је Радојевић, додавши да је списак жртава у међувремену нестао из јавних извора.