„Синоћни догађај у Улици Јована Цвијића је очигледни доказ да будући музеј посвећен преминулом новосадском кантаутору Ђорђу Балашевићу треба да се позиционира најбоље негде на подручју Салајке, а никако у Универзитетском парку уз девастацију парка и изградњу кафане и смештајних капацитета”, изјавио је Бојан Радојевић, председник Одборничке групе Демократске странке Србије у Скупштини Града Новог Сада, а поводом синоћне промоције песама и књиге на Салајци.

Очигледно је да поштоваоци Балашевићевог дела перципирају Салајку, а нарочито улице Доситејеву, Цвијићеву, Темеринску и Кисачку као Ђолетове, док се између Универзитетског парка и Балашевића никако не може успоставити веза.

Јавност и грађани Новог Сада су узнемирени још од усвајања Плана генералне регулације Универзитетског парка у Новом Саду и током израде Плана су подносили примедбе и грађани и струковна удружењ.

„Да не буде забуне, није споран преминули кантаутор Балашевић, већ изградња велике зграде у парку. Неприхватљиво је трајно уништавање преко 500 квадратних метара парковске површине Универзитетског парка за изградњу објекта са смештајним капацитетима и кафаном”, закључио је Радојевић.

Повезане објаве:

СПОРНА ЈЕ ИЗГРАДЊА ОБЈЕКТА У ПАРКУ, А НЕ БАЛАШЕВИЋ... „Да не буде забуне, није споран преминули кантаутор Балашевић, већ изградња велике зграде у парку. Неприхватљиво је трајно уништавање преко 500 квадра...