Градски одбор Демократске странке Србије у Новом Саду најоштрије се противи идеји градоначелника Милоша Вучевића у вези са ЈП СПЦ „Војводина”, да је „најбоље срушити постојећи објекат и изградити мањи, функционалнији, економичнији и ефикаснији”.
Јавно предузеће Спортски и пословни центар „Војводина”, познатији као Спенс, отворен је 1981. године, а чак 71% новца потребног за изградњу овог велелепног објекта обезбедили су грађани Новог Сада, одричући се дела својих зарада кроз самодопринос о којем су се изјаснили референдумом. Популарни Спенс је кроз својих 37 година рада у служби развоја спорта постао један од најпрепознатљивијих објеката у Новом Саду, скупа са Петроварадинском тврђавом, Бановином и Српским народним позориштем. Захваљујући објекту Спенса многа новосадска деца научила су да пливају, клизају и да се баве многим другим дворанским спортовима, којих не би било у Граду да такав објекат не постоји.
Развој спорта који Спенс омогућава и његов допринос здравом развоју омладине представља непроцењиву вредност коју Нови Сад има. Осим ове вредности не сме се занемарити и допринос Спенса као генератора многобројних спортских и културних приредби које привлаче огроман број посетилаца у Нови Сад. Довољно је да споменемо да су се у објектима Спенса одржали светско првенство у стоном тенису и у кошарци за јуниоре, шаховска олимпијада, европска првенства у кошарци и рукомету за мушкарце и жене, затим Дејвис куп такмичења, те многе утакмице и такмичења светског и европског ранга. Тренутно на Спенсу тренира и такмичи се око 300 клубова у разним спортовима а хиљаде младих Новосађана развија здраве навике.
Сматрамо да је неопходно да грађани Новог Сада буду питани на референдуму да ли су за рушење Спенса или за његову санацију, реконструкцију и унапређење енергетске ефикасности, исто како су били питани и да се одрекну своје зараде и изграде оно чиме се сви поносимо.
Градоначелника, пак, позивамо, после лоших резултата у управљању у ЈКП „Стан”, ЈГСП „Нови Сад”, Апотекарској установи „Нови Сад” итд., да се мане идеје о рушењу Спенса, да заступа јавни интерес, а да развој бизниса разних приватних инвеститора препусти њиховим менаџерима.

Повезане објаве:

ГРАД ЗАДУЖУЈЕ СПЕНС ЗА ЈОШ 100 МИЛИОНА... Иако идеја о рушењу Спенса свима делује као шала и трапава изјава тренутног градоначелника Новог Сада, она то, нажалост, није. Градска власт зна очигл...
ГРАДОНАЧЕЛНИК У ПРАВУ: НЕМА ПОДРШКУ ЗА РУШЕЊЕ СПЕН... У свом претходном саопштењу, Демократска странка Србије се оштро супротставила идеји о рушењу Спенса. У данашњем одговору, градоначелник Новог Сада Ми...