Сваки облик насиља је неприхватљив, како са стране протестаната, тако и са стране власти, а власт по дефиницији ствари носи већу одговорност, поручују из Градског одбора Нове демократске странке Србије у Новом Саду.

После данашњих ружних слика које смо видели испред зграде Скупштине АПВ где се одржавала седница Скупштине Града Новог Сада, на чијем дневном реду је било усвајање Генералног урбанистичког плана Новог Сада до 2030. године, морамо се запитати куда иде наше друштво и зашто се немиле сцене као што је била она са батинањем протестаната на мосту у Шапцу наново понављају. Недопустив је сваки облик насиља у друштву, а власт по дефиницији носи највећу одговорност. Насилни протести су неприхватљиви, али још злослутније изгледају слике група батинаша за које нико не зна ко су. На данашњем протесту се види присуство људи у белим кошуљама који се физички разрачунавају са протестантима, али такође и протестанти који физички насрћу на припаднике министарства унутрашњих послова, који једини имају монопол разложне силе у овој држави.

Морамо све предузети како се ствар не би отргла контроли и како би се предупредили будући немили догађаји, па захтевамо адекватну реакцију надлежних органа и одговорност и санкционисање свих који су неовлашћено и беспотребно примењивали силу, закључују из новосадског Новог ДСС.