Градски одбор Демократске странке Србије у Новом Саду позива Новосађане да изађу на референдум 16. јануара и заокруже „НЕ”.

Предлог уставних промена о којима се гласа на референдуму не нуди измене које су потребне нашем правосуђу нити могу да доведу до смањења утицаја политичких, криминалних и страних фактора на правосудни систем, а остаће и проблеми корупције, недоследности у спровођењу важећих закона и непозивање на одговорност судија и тужилаца.

Уколико се усвоје предложене промене нећемо добити независно судство и тужилаштво, него одрођене гране власти без демократске контроле грађана као носилаца државног суверенитета.

Олаке измене Устава отварају пут за нове измене Устава у будућности, а  те промене се могу тицати суштински важних питања територијалног интегритета, личних слобода, етичких, имовинских или брачних питања.

Предлог измена Устава и Закон о референдуму усвојила је нелегитимна једнопартиjска Скупштина непосредно пред расписивање референдума, што никако не може бити добро.

Због измена Закона о референдуму, одлука на референдуму ће бити донета чак и ако за њу гласала само већина изашлих грађана, без обзира колико мала излазност била. Због овога бојкот референдума нема никаквог смисла, већ грађани треба да изађу на биралишта и гласају против предложених промена и одбране важећи Устав Рeпублике Србије.