На јучерашњој седници Скупштине Града Новог Сада одборничка група Демократска странка Србије – Милош Јовановић гласала је против предложеног ребаланса буџета Града, програма пословања новосадских јавних комуналних предузећа, као и против кадровских решења предложених од стране градске власти.

Бојан Радојевић, председник одборничке групе ДСС, поставио је питање да ли то градска власт одустаје од политике константног суфицита, или је садашње распоређивање свега 970 милиона динара, од скоро 5 милијарди укупног суфицита, показатељ неког другог проблема у градским финансијама.

Он је рекао и да је исказивање добити, а затим повратак добити у градски буџет, код предузећа која користе субвенције Града, својеврсни облик „пресипања из шупљег у празно”.

Радојевић се оштро супротставио отуђењу градског пословног простора на Булевару Михајла Пупина, по наводно повољној цени за Град, у тренутку када постоји вишак у градској каси, јер, по њему, у тој продаји нема баш никакве економске логике.

Одборничка група ДСС подржала је скупштинску одлуку о помоћи градским предузећима чија је делатност била угрожена током овогодишњег ванредног стања, одлуку о додели стана за потребе инвалида, као и усвајање Плана детаљне регулације дела центра Руменке, јер су из ДСС и раније позивали да се изађе у сусрет становницима Руменке, чији су поједедини захтеви уважени овим планским решењем.