Припадници МУП-а су јутрос на наплатној рампи на аутопуту Београд-Нови Сад зауставили два аутомобила са омладинцима ДСС, претресли возила, одузели припремљене плакате а потом и привели омладинце.

Омладинци Демократске странке Србије пуштени су после двочасовног задржавања у станици новосадске полиције.

Председник Омладине ДСС Здравко Веселинов изјавио је за агенцију Бета да ће протестни перформанс поводом посете премијера Албаније Едија Раме ипак бити одржан данас, само уместо у 8.30 часова како је било првобитно најављено, у 13 сати на Кеју жртава рације у Новом Саду.

„Пошто су нас зауставили на наплатној рампи код Новог Сада, држали су нас сат времена и одузели су нам кључеве од кола. Након тога нам је само саопштено да нас приводе у СУП Нови Сад”, рекао је Веселинов. Он је додао да су полицајци у станици били професионални и оценио „да се видело да им је помало непријатно због целог случаја зато што су и они очигледно патриоте као и већина Србије”.

„Нису нам узимали изјаве, већ су нам само дали неки папир који је насловљен као позив ради прикупљања обавештења у предистражном поступку због кривичног дела проналаска рекламног и пропагандног материјала. Због тога је овај поступак привођења додатно конфузнији, а на крају су нам вратили транспарент”, навео је Веселинов.