На јучерашњој седници Скупштине Града Новог Сада на дневном реду је било усвајање ребаланса буџета Града, низ пратећих одлука, урбанистичких планова и кадровских решења.

Бојан Радојевић, шеф Одборничке групе Нове демократске странке Србије у Скупштини Града Новог Сада је изјавио да ће одборничка група Новог ДСС гласати против предложених одлука.

„Ми сматрамо да је добро што је буџет током времена увећан, али већ дуже време указујемо да су редовни суфицит и стабилна политичка већина који постоје годинама, требало да се искористе за спровођење неких мега-пројеката који ће оставити траг у Новом Саду”, рекао је Радојевић и додао да се изградња моста и подземних гаража не финансирају из градског буџета, чији потенцијал није искоришћен за велике пројекте неопходне Новом Саду.

По њему, новац из буџета је требало искористити за покретање решавања проблема јавног градског саобраћаја у Новом Саду, јер краткорочне мере нису довољне за помоћ ЈГСП-у, као градском предузећу које је у најгорој ситуацији од свих градских предузећа. Он је додао и да је поновно издвајање више стотина милиона динара за помоћ ЈГСП-у само показатељ да се не ради добро и да је потребно направити дугорочни програм који ће обезбедити квалитетан новосадски јавни градски превоз.

Радојевић је додао да је разумљиво што у време кризе градска власт одустаје од појединих пројеката и изразио задовољство што се, бар привремено, одустало од пројектовања Универзитетског парка и музеја са угоститељским садржајима посвећеног Ђорђу Балашевићу, за којег је рекао да сматра да му је место на неком другом месту и да су грађани јасно рекли да су за очување парковске површине.

Радојевић каже да је замена теза што градоначелник критикује грађане јер не протестују због нелегалних објеката на Камењару, већ због сече дрвећа зарад изградње моста. Радојевић подсећа да су из ДСС годинама указивали на узурпацију јавних површина, пасажа и илегалну градњу у Новом Саду, а све је то у надлежности градске инспекције, која годинама не ради свој посао, а не у рукама грађана, који протествују за ствари које сматрају важнима.