„Да не буде забуне, није споран преминули кантаутор Балашевић, већ изградња велике зграде у парку. Неприхватљиво је трајно уништавање преко 500 квадратних метара парковске површине Универзитетског парка за изградњу објекта са смештајним капацитетима и кафаном”, изјавио је Бојан Радојевић, председник Одборничке групе Демократска странка Србије – Милош Јовановић у Скупштини Града Новог Сада на седници Скупштине.

Није јасно ко ће финансирати изградњу музеја, ко ће њиме управљати и потпуно је спорно ко је финансирао и дао налог за израду идејног решења и макете објекта пре усвајања плана генералне регулације Универзитетског парка.

Јавност и грађани Новог Сада су узнемирени усвајањем Плана генералне регулације Универзитетског парка у Новом Саду, с обзиром да план предвиђа уништавање преко 500 квадратних метара зелене парковске површине изградњом музеја са продавницом, кафеом и смештајним капацитетима.

Такође у јавности постоје знатна неслагања у погледу намене и особина предложеног новог објекта у парку, о чему су током израде Плана примедбе подносили и грађани и струковна удружења, те постоји реална потреба за дужом и квалитетнијом јавном расправом и кориговањем Предлога плана генералне регулације Универзитетског парка у Новом Саду, закључио је Радојевић.

Повезане објаве:

МУЗЕЈ БАЛАШЕВИЋУ ДА, АЛИ НЕ У ПАРКУ... „Синоћни догађај у Улици Јована Цвијића је очигледни доказ да будући музеј посвећен преминулом новосадском кантаутору Ђорђу Балашевићу треба да се поз...