Градски одбор Демократске странке Србије у Новом Саду апелује на градску власт да је неопходно и хитно да се изграде јавни тоалети и поставе контејнери за смеће који уједно неће ружити град.

Проблем је кулминирао постављањем мобилних тоалета и обичних отворених контејнера за смеће на Кеју жртава рације. Ово је најлепша визура и најпрепознатија слика Новог Сада са Петроварадинском тврђавом, те је такво скрнављење апсолутно неприхватљиво.

Предлажемо да се примарно реши проблем јавног тоалета и смећа на Кеју жртава рације као и на Тргу Републике. Неопходно је да се уклони ружна слика прљавих и смрдљивих улаза и пролаза који служе уместо јавних тоалета, као и тргова и кеја затрпаних смећем. Број иностраних и домаћих туриста који посећују Нови Сад је у сталном порасту и непотребно и недопустиво је да туристи носе кући овакву слику Новог Сада, а још горе да околни становници живе са њом. Новом Саду недостају елементарни садржаји који би унапредили коришћење простора, па тако и јавни тоалети отворени и приступачни за све групе корисника. Упркос чињеници да је на иницијативу Града пре неколико година израђена Студија локација за постављање јавних тоалета, Град и даље има само један јавни тоалет и то у подземној етажи у Улици краља Александра који је због свог положаја испод нивоа улице и садржаја дуж ње веома слабо видљив и стога слабо коришћен.

Подсећамо градску власт и предузећа да постоје управо због решавања оваквих проблема.

Повезане објаве:

КЕЈ И ДАЉЕ ЧЕКА АДЕКВАТНО УПРАВЉАЊЕ... Градски одбор Демократске странке Србије у Новом Саду апелује на градску власт да обезбеди спровођење Одлуке о управљању Кејом у Граду Новом Саду. Пот...